fbpx

Huisregels Nomadz


Toegang
Om toegang te krijgen tot Nomadz krijg je een persoonlijke deurcode. Eenmaal binnen stuit je op het mededelingenbord, de post en pakketjes. 

Start
Hang je jas eventueel op de kapstok en zoek een vrije werkplek. Haal wat te drinken in de keuken en pak eventueel een laptopverhoger uit de monitorkast. Voor vragen kun je bij mij terecht; ik zit helemaal links achterin.

Wifi
Het glasvezelnetwerk heet Nomadz Coworking en het wachtwoord krijg je als je lid bent geworden. Voor bijvoorbeeld videoconferences kun je in de zalen gebruikmaken van UTP-kabels (in de vloer).

Je abonnement
Je houdt zelf het aantal uren bij dat je bij Nomadz werkt. Het maximum aantal uren van je abonnement is per kalendermaand vrij in te delen maar is niet overdraagbaar naar een volgende maand. 

Strippenkaart 
Heb je een strippenkaart? Dan dien je de uren zelf bij te houden. Gebruik hiervoor eventueel de formulieren in de strippenkaartmap. Een strip gaat per (halve) dag en is 2 jaar geldig. Een halve dag noteer je dus als 0,5. Is je strippenkaart (bijna) op? Bestel dan een nieuwe in je account of meld dit tijdig. 

Uitbreidingen en extra’s
Zit je over je uren heen? Dan kun je vanuit je account een extra in touch afnemen. Hier kun je ook (eenmalige) andere extra’s aanschaffen die automatisch op je volgende factuur worden gezet. 

Abonnement wijzigen
Eerder ontving je al je logingegevens. Hiermee kun je elke maand je abonnement wijzigen, pauzeren of opzeggen. Doe dit liefst twee weken voor het begin van de maand, want dan wordt de factuur voor de komende maand verstuurd. De huidige, reeds betaalde maand blijft dan staan en de wijziging gaat de volgende maand in. Je kunt niet twee maanden vooruit plannen/wijzigen. 

Facturatie
Naast je abonnement zullen ook eventuele boekingen en extra’s op je factuur verschijnen. De betalingstermijn is twee weken. Vermeld altijd het factuurnummer. Bij automatisch incasso wordt de factuur op de vervaldatum geïnd en een paar dagen later afgeschreven.

Automatische incasso
Als je van abonnement switcht of extra’s afneemt past de incasso zich automatisch aan. Als je dit nog niet gedaan hebt, ga dan naar My account > Billing > Set up Direct Debit. Heb je dit bij je aanmelding al geregeld, dan zal ook de eerste maand worden afgeschreven. Afmelden voor de incasso kan via je eigen bank of stuur me een email.

Printer
Draadloos printen is op basis van fair use en kan draadloos op de wifi. Als dit (nog) niet werkt kun je de usb-kabel gebruiken. Printjes over? Leg deze dan in de bak voor het kladpapier.

Bellen 
Kun je zachtjes bellen en niet te lang en te vaak? Dan kan dat in de algemene ruimte, mits niemand daar last van heeft. Anders dien je telefoontjes af te handelen in een van de belhokken, zalen of op de gang. Als het druk is vragen we je de zalen zoveel als mogelijk vrij te houden en te bellen in de belhokken of in de gang.

Vergaderen
Heb je een workshop of vergadering? Als Nomadz-lid kun je een vergaderzaal reserveren voor 50% van het normale tarief. Op de extra’s zit geen korting. Je bent zelf verantwoordelijk voor de organisatie maar uiteraard help ik je graag (met de voorbereidingen). Boeken van zalen (en extra’s) kun je vanuit je account. Koffie e.d. boek/betaal je alleen voor je bezoek. Lunches betaal je uiteraard voor elke deelnemer en wordt gefaciliteerd door de kantine. De kosten (en korting) worden toegevoegd aan je maandelijkse factuur. 

Bellen en overleggen
Moet je even bellen of krijg je kort bezoek van bijvoorbeeld je boekhouder of een klant? Dan kun je gratis gebruikmaken van de belhokken en vergaderruimtes. Maar let op: wil je zeker weten dat een vergaderruimte vrij is/blijft, dan kun je deze beter vastleggen vanuit je account en tegen het Nomadz-tarief.

Wanneer moet ik gaan betalen voor een zaal, koffie en parkeren?
Soms is het onduidelijk waar de grens ligt tussen even (gratis) bellen in een zaal en een zaal (met korting) boeken. De volgende punten vormen een leidraad voor wanneer je betaalt voor het gebruik van een zaal:
– Je ontvangt een collega of bezoeker die komt werken, of
– Je wilt er zeker van zijn dat de zaal niet door iemand anders wordt geboekt, of
– Je gebruikt de zaal commercieel (voor bijv. een workshop), of
– Je gebruik is structureel (bijv. elke dinsdag)
– Koffie: je betaalt evt. alleen koffie enz. voor je bezoekers
– Parkeerkaarten voor bezoekers: kun je kopen in je account

Zoals het een Nomad betaamt, is het naar eigen inzicht of jouw gebruik onder een van bovenstaande punten valt. Ruimtes boeken kun je doen op: https://nomadz.nl/vergaderruimte-boeken/

Stiltewerkplek
Voor degenen die volledig geconcentreerd willen werken, kan de grote vergaderzaal als gezamenlijke stiltewerkplek worden gebruikt. Hierbij gelden de volgende regels:
– Je hoeft/kunt de zaal niet boeken maar alleen spontaan gebruiken
– Je kunt altijd even kijken op https://nomadz.nl/nl/bookings/calendar of de zaal bezet is
– Het gebruik is onderdeel van elk flexabonnement en strippenkaart
– Zet je telefoon op stil
– Niet bellen
– Anderen niet storen
– Hou de deur dicht

Monitor en spullen
Je kunt van ons een monitor lenen of je eigen monitor meenemen en in de monitorkast stallen. Voor je laptop hebben wij evt. standaards, toetsenborden en muizen liggen. In principe kun je verder geen spullen hier achterlaten of opslaan, maar als het moet hebben we vast een oplossing voor je.

Lunch
Rond 12.30 uur lunchen we gezamenlijk bij Nomadz of Bink’s corner. Je kunt daar wat bestellen of 
je eigen lunch meenemen. In de koelkast/vriezer kun je wat spullen kwijt en in de magnetron of airfryer kun je je eten opwarmen.

Koelkast
De Amerikaanse koelkast is ingedeeld in Shared en Private. De spullen op deze planken zijn voor een ieder resp. alleen voor degene die ze daar heeft gestald. Leg je eigen spullen dus op Private, tenzij anderen er ook van mogen genieten. Daarnaast heeft de koelkast een dispenser met ijs en koud water. 

Roken en huisdieren
Zowel bij Nomadz als in Bink 36 is roken niet toegestaan. Huisdieren in de gebouwen en op het terrein van Bink 36 zijn niet toegestaan.

Openingstijden en toegang
Nomadz is door de weeks, ‘s avonds, in het weekend en tijdens feestdagen toegankelijk tijdens de openingstijden van Bink 36. Check www.bink36.nl/contact/ voor de meest actuele informatie. Als je vaak buiten kantooruren komt kun je tegen een borg van 25 euro een Bink36-pas krijgen. Let op: zorg dat je voor sluit de poort uit bent, anders heb je kans dat je een uur op de laatste ronde van de bewaker moet wachten.

KVK en post
Als je een parttime of fulltime-abonnement hebt dan kun je Nomadz als jouw registratieadres bij de KVK laten inschrijven. Laat me weten als je dit wenst, dan krijg je een huurverklaring mee. Ook kun je dan je zakelijke post bij Nomadz laten bezorgen. Gebruik dan je eigen (bedrijfs)naam en als adres: Bink 36, Binckhorstlaan 36 C3-48. Brieven en pakketjes haal ik dagelijks op bij de receptie en leg ik in jouw persoonlijke postvak. 

Je openbare profiel
Een leuke optie is om je profiel in te vullen. Dit wordt op onze website getoond en is leuk voor je “collega’s” en potentiele klanten. Natuurlijk mag een goede foto niet ontbreken. Om deze eventueel te verbergen, moet je je profiel in je account op niet-openbaar plaatsen.

Vrijdagborrel
Elke laatste vrijdag van de maand is er een Nomadz-borrel! Vanaf 17 uur is er bier beschikbaar en kun je natuurlijk zelf wat lekkers meenemen. Als er genoeg animo is kan er bijvoorbeeld in het rooftoprestaurant nog een hapje worden gegeten.

Potluck
Rond de kerst houden we onze jaarlijkse “potluck”. Hierbij zorgt iedereen voor een lekker gerecht en wordt Nomadz omgetoverd tot een waar rooftoprestaurant. Moeten jij en je partner zeker bij zijn!

Activiteiten

Daarnaast worden (spontaan) allerlei activiteiten georganiseerd. Van een borrel in de Bink tot golfsurfen en sterrenkijken. Heb je een leuke hobby? Deel het met ons!

Parkeren
Bij Bink36 kun je de eerst 2 uur gratis parkeren. Daarna is het 4 euro per uur. Als Nomadz-lid kun je echter gebruikmaken van extra voordelige uitrijkaarten, die je in je account kunt bestellen en bij mij kunt ophalen. Maar let op: deze gelden tot sluit en dus niet “over-night”!

Opruimen en schoonmaken
Het is fijn als iedereen af-en-toe de vaatwasser in- en uitruimt. Als je klaar bent met werken, zorg dan voor een leeg en schoon bureau. De volgende dag zit er namelijk waarschijnlijk iemand anders. Het is fijn als iedereen op z’n tijd de vaat doet en een doekje ergens overheen haalt.

Afsluiten
Ben je de laatste harde werker? Gelieve de lichten en verwarming uit te doen en de ramen te sluiten. Je kunt de deur gewoon achter je dicht trekken.

Whatsapp
Desgewenst voeg ik je toe aan onze Whatsapp-groep. Dat is gezellig en handig, maar schroom er niet voor om je af te melden.

Bink36, nieuwsbrief en huisregels
Alle info over Bink36 vind je op www.bink36.nl. Info voor huurders en de huisregels (helemaal onderaan) vind je op: https://www.bink36.nl/info-voor-huurders/. Wil je op de hoogte blijven, o.a. over de Bink-borrels? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief (helemaal onderaan): www.bink36.nl/verhalen/koffie-drinken-wordt-leuker/

Noodsituaties
Bink 36 is uitgerust met een brandmeldsyteem. Volg alle instructies op. Bij de receptie in het C-gebouw is een AED beschikbaar. Bij Nomadz liggen pleisters en paracetamol. Bij je aanmelding of in je account kun je een noodnummer opgeven.